YENİ X4.3 SUYA İNDİ

Close Video

Wednesday 24th November 2021

Danimarkalı üretici X-Yachts’ın tepeden tırnağa tekrar tasarladığı modeli YENİ X4.3’ün ilk gövdesinin deneme seyri, şirket merkezinin bulunduğu Haderslev/Danimarka’da gerçekleştirildi.

YENİ X4.3, geçtiğimiz In-House Boat Show sonrasında dünyanın tüm ülkelerinden distribütörlerin de katıldığı bir törenle X-Yachts marinasında suya indirilmişti.

100 adetten fazla satan başarılı selefi üzerinde başta gövde ve güverte kalıbının yeniden dizaynı olmak üzere çok ciddi geliştirme çalışmaları ve ilâve yenilikler sonucunda ortaya çıkan ve henüz suya inmeden ve X-Yachts CEO’su Kraen Brinck Nielsen’in ifade ettiği gibi “fotoğrafları dahi çekilmeden” 23 adet sipariş alan YENİ X4.3‘ün tüm X-Yachts’lar arasında en popüler model olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

YENİ X4.3 ilk kez suyla buluşmadan önce, öncekine göre 50 cm. daha uzun olan direği X-Yachts’ın deneyimli armacıları tarafından dikilip arma ayarı yapıldı. Yeniden dizayn edilen, Ronstan donanımlı ve 7:1 palangalı ana yelken rayı ve arabası seyir boyunca test edildi ve üstün bir performans verdiği görüldü. Öncekine göre çok daha geniş kıç aynalık ve yuvarlak gövde hatlarının ilâve stabilite sağladığı ve tekne yatıkken daha az çürük su yaparak daha az türbülansa neden olduğu gözlemlendi.

YENİ X4.3 ‘te ayrıca, tüm PureX modelleri için yapılan yeni dümen palası dizaynının olumlu etkileri de hemen öne çıktı. Dümenin kumandalara hemen ve doğrudan verdiği hoş tepki, YENİ X43 ‘ün dümenini tutmanın bu modelin sahipleri için gerçekten harikulâde bir deneyim olacağını gösterdi.

X-Yachts ilgilileri, YENİ X4.3‘ü daha da mükemmeleştirmek üzere önümüzdeki ay boyunca testlerin devam edeceğini belirtiyorlar. Teknenin, donanımı üzerinde son ince ayarların yapılmasının ardından 2022’de suya indirilmesi planlanıyor.

X-Yachts Türkiye / E-Trend Yatçılık Ltd.
0533 465 4416
info@x-yachts.com.tr
www.x-yachts.com.tr