Xp 38 MARMARİS’TE YİNE BİRİNCİ

Close Video

Pazar 5th Kasım 2017

Xp38 Extreme Ways üçüncü kez katıldığı MIRW’de toplam kupa sayısını 18’e çıkardı

28’nci Marmaris Uluslararası Yarış Haftası (MIRW) 3 Kasım’da sona erdi.

Bu yıl 13 farklı ülkeden 114 teknenin katıldığı ve ilk kez yapılan uygulama ile charter ve IRC sınıflarının ayrı parkurlarda yarıştıkları MIRW, bu sayede daha çok sayıda yarışa ve her zamankinden daha çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Türk yarış camiasının artık yakından tanıdığı, X-Yachts’ın “Xperformance” serisinden “Extreme Ways” adlı Xp 38, tıpkı daha önce katıldığı 2014 ve 2016 yıllarında olduğu gibi bu yıl da rakipleri karşısında ezici bir üstünlük sağlayarak MIRW’e damgasını vurdu.

7 yarışta elde ettiği 4 birincilik ve 3 ikincilikle podyumdan hiç inmeyen Xp 38 ekibi, bu üstün performansı IRC 2’de genel klasman birinciliği kupasını alarak taçlandırdı.

Hatırlanacağı üzere Xp 38 “Extreme Ways”, geçtiğimiz Ağustos ayında Porto Carras’ta yapılan Yunanistan’ın en prestijli uluslararası yarışı North Aegean Cup’ı da yine genel klasman birincisi olarak tamamlamıştı.

Böylece, son 4 yılda katıldığı 3 MIRW etkinliğinin ardından Xp 38 “Extreme Ways”in, geçen yıllarda olduğu gibi bu kez de teknik ve lojistik desteği altında yarıştığı X-Yachts Türkiye’ye armağan ettiği kupa adedi 18’i bulmuş oluyor.

Bu yıl MIRW’de ilk kez yarışan bir diğer X-Yachts olan “Symphony” isimli X-35 ise Xp 38’e göre daha mütevazi bir başarıya imza atarak hafta boyunca 2 kez podyuma çıktı.

Marmaris’in mükemmel coğrafyasında yelken için ideal hava ve deniz koşullarında gerçekleşen MIRW, gerek yarışlar, gerekse de yarış sonrası sosyal etkinlikleriyle katılımcılar için mutlu bir sezon finali oldu.

MIRW 2016’da yarışan X-Yachts sahiplerini ve ekiplerini kutluyor, bu vesile ile Marmaris Uluslararası Yat Kulübü MIYC yönetici ve çalışanlarına bu seneki yenilikçi güzel organizasyon için teşekkür ediyoruz.

VİDEOLAR :

(Videoyu izlemek için resmin üzerine tıklayınız)

(Videoyu izlemek için resmin üzerine tıklayınız)